Coaching

Zelfsturing in werk en loopbaan zorgt ervoor dat je niet vastloopt in je werk en loopbaan en dat je je talent ontdekt en blijft ontwikkelen. Wat je daarvoor kunt inzetten? Loopbaancoaching, Stress en Burnout Coaching, Coaching-on-the-job, Talentcoaching, Ondernemerscoaching en Managementcoaching.

Soms is het nodig om even afstand te nemen en met iemand te sparren in plaats van door te rennen. Iemand die met je meekijkt en je helpt te reflecteren. Doe je nog wel wat je wilt? Waar krijg je energie van? Waar loop je op leeg? Wat kan er anders? Coaching vergroot inzicht in jezelf en je omgeving. Het stelt je in staat om patronen te doorbreken. Het biedt je mogelijkheden om jouw functioneren te versterken, je belemmeringen weg te nemen en je effectiviteit te vergroten. Coaching is een diepgaande zelfreflectie, en zorgt voor nieuwe inspiratie, werkplezier en bevlogenheid, nu en in de toekomst.

Loopbaancoaching
Je zit met vragen over je loopbaan: Welke baan past bij mij? Hoe kan ik ondanks de crisis toch nog een leuke baan vinden? Je wilt niet alleen een helder doel voor ogen krijgen waar je concreet naar toe kunt werken maar ook weten wat je mogelijkheden zijn en hoe je jouw talenten nog beter kunt benutten. Samen gaan we op zoek naar jouw drijfveren, zelfbeeld, ambities, (latente) talenten en wensen zodat er een betere klik tussen jouw competenties en functie of nieuwe baan zal ontstaan. Daarnaast bied ik je handvatten waarmee jij zelf aan de slag gaat om jouw loopbaan vorm te geven. Je krijgt helder waar je goed in bent, wat je doelen zijn en hoe je deze gaat behalen.

Stress en Burnout Coaching
Als je voortdurend druk en actief bent, verbruik je meer energie dan je kunt bijtanken. Je loopt het risico roofbouw te plegen op je lijf waardoor  je lichaam verleert zich te ontspannen. Lichamelijke en psychische stressklachten zijn het gevolg, zoals vermoeidheid, gespannen spieren, slecht slapen, malen/piekeren, een kort lontje, concentratieproblemen. Dankzij extra stresshormonen kun je het lang volhouden. Totdat je lichaam uitgeput is en alles met een klap tot stilstand komt. Dan ben je totaal opgebrand: burn-out.
Wil je beter worden dan moet eerst je lijf weer op de rit en dan de rest.  Dus eerst zorgen we dat je fysiek weer energiek wordt. Daarbij kan ik helpen. Ook ga je met de burn-outbegeleiding een stap naar de toekomst zetten . Want hoe voorkom je herhaling? En op welke signalen moet je letten? Samen kijken we hiernaar voor een betere balans in je leven, zodat jij weer weet wat jou nou echt gelukkig maakt, waar jij energie van krijgt en hoe jij de regie op jouw werk en leven kunt behouden.

Coaching-on-the-job
Heb je het gevoel dat je niet tot je recht komt op je werk? Dat jouw kwaliteiten en talenten niet gezien worden? Dat je niet de waardering krijgt die je verdient? Dat je met tegenzin naar het werk gaat? Dan kan coaching-on-the-job voor jou een uitkomst zijn. Het biedt je een intensieve begeleiding naar meer succesvol en zelfverzekerd functioneren. Je wordt je meer bewust van jouw kwaliteiten en talenten. Coaching-on-the-job zorgt voor zelfreflectie waardoor je nieuwe inspiratie en werkplezier krijgt.
De coaching start met een driegesprek tussen jou, je leidinggevende en mij. Gezamenlijk bepalen we wat jouw doelen zijn. Vervolgens gaan we aan de slag. Halverwege is er afstemming tussen jou, je leidinggevende en mij. Dit bevordert jullie samenwerking en schept duidelijkheid over jullie verwachtingen.
Vragen die in de eerste sessies aan bod kunnen komen zijn: Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Waar sta ik en wat heb ik bereikt? Wat ben ik tegengekomen en hoe ben ik daar mee omgegaan? Hoe ziet de huidige werkomgeving en recente werkverleden er uit? Wat zijn mijn kernkwaliteiten en blokkades? En is het privé leven in balans met het werk?
De volgende gesprekken kunnen gaan over de vragen wat wil ik gaan bereiken, wat wil ik vasthouden en waar wil ik me voor inzetten de komende jaren? In dit deel bekijken we de stappen die je kunt zetten om jouw wendbaarheid en inzetbaarheid voor de komende jaren vorm te geven en te verbeteren. We sluiten af met het maken van een actieplan.

Talentcoaching
Wil jij expert worden van je eigen talenten? Deze dagelijks inzetten in jouw werk? Om jezelf en de organisatie waar je werkt succesvol te maken?
Met talentcoaching weet je wat jouw talenten zijn en hoe je die kunt inzetten en ontwikkelen. En hoe je deze talenten in je huidige baan nog bewuster kunt inzetten. Met die inzichten werk je vervolgens een passend en ambitieus loopbaanplan uit dat dient als jouw kompas voor de komende jaren. Zodat je niet alleen blijvend oog en waardering hebt voor jouw talenten maar deze ook blijft ontwikkelen. Om in de verschillende levensfasen jouw koers te kunnen bijstellen door te blijven leren en rouleren. Om loopbaanbestendig te zijn en te blijven.

Ondernemerscoaching
Heb jij behoefte aan iemand die je vanuit een deskundige en positieve houding bijstaat bij de start van je onderneming?
Je zit met vragen over je nog op te starten onderneming.Ben ik geschikt voor zelfstandig ondernemerschap? Heb ik de passende competenties? Welke missie heb ik? Wat voor bedrijf wil ik neerzetten? Wat is mijn focus op dienstverlening, markt, doelgroep, en aanbod? Wat heb ik daarvoor nodig? Hoe ga ik mij op de markt presenteren? Hoe maak ik een ondernemersplan? Hoe kan ik het beste netwerken en acquisitie doen? Kortom, je wilt inspiratie maar ook concrete tips.
Met ondernemerscoaching krijg je een heldere visie op jouw ondernemerschap en weet je wat jouw missie, focus en prioriteiten zijn. Je weet wat je doelen zijn en hoe je er mee aan de slag kunt. Met een duidelijke missie zet je je bedrijf neer en weet je je in de markt te presenteren en te onderscheiden.

Managementcoaching
Hoe zit het met jouw mentale verzuim of dat van je medewerkers? Loop je ook wel eens met je ziel onder je arm? Voel je minder beleving en interesse in je werk? Tijd om jezelf weer eens door te laten lichten en je rol als leidinggevende onder de loep te nemen? En jouw professionaliteit als manager te verbeteren?
Met managementcoaching kun je jouw patronen in handelen herkennen en desgewenst doorbreken. Je werkplezier en motivatie verhogen. Meer bezieling in je werk vinden en je visie op je leiderschap opnieuw definiëren en vormgeven. Je leert je kwaliteiten zichtbaar te maken voor je medewerkers zodat je jezelf kunt ontplooien als volwaardig manager. Door managementcoaching weet je wat je kunt doen en laten om het beste uit jezelf en jouw medewerkers te halen.

Bellen