Coaching-on-the-job

Heb je het gevoel dat je niet tot je recht komt op je werk? Dat jouw kwaliteiten en talenten niet gezien worden? Dat je niet de waardering krijgt die je verdient? Dat je met tegenzin naar het werk gaat? Dan kan coaching-on-the-job voor jou een uitkomst zijn. Het biedt je een intensieve begeleiding naar meer succesvol en zelfverzekerd functioneren. Je wordt je meer bewust van jouw kwaliteiten en talenten. Coaching-on-the-job zorgt voor zelfreflectie waardoor je nieuwe inspiratie en werkplezier krijgt.

De coaching start met een driegesprek tussen jou, je leidinggevende en mij. Gezamenlijk bepalen we wat jouw doelen zijn. Vervolgens gaan we aan de slag. Halverwege is er afstemming tussen jou, je leidinggevende en mij. Dit bevordert jullie samenwerking en schept duidelijkheid over jullie verwachtingen.

Vragen die in de eerste sessies aan bod kunnen komen zijn: Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Waar sta ik en wat heb ik bereikt? Wat ben ik tegengekomen en hoe ben ik daar mee omgegaan? Hoe ziet de huidige werkomgeving en recente werkverleden er uit? Wat zijn mijn kernkwaliteiten en blokkades? En is het privé leven in balans met het werk?
De volgende gesprekken kunnen gaan over de vragen wat wil ik gaan bereiken, wat wil ik vasthouden en waar wil ik me voor inzetten de komende jaren? In dit deel bekijken we de stappen die je kunt zetten om jouw wendbaarheid en inzetbaarheid voor de komende jaren vorm te geven en te verbeteren. We sluiten af met het maken van een actieplan.

 


Gedurende een aantal sessies bij de Cultuurtolk, Yvette Buyserd, heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf in relatie tot mijn huidige werk en opdrachtgevers. Yvette heeft me op een zeer prettige manier verschillende inzichten gegeven inzake bepaalde processen. De bewustwording hiervan heeft me enorm geholpen om mijn houding ten aanzien van het werk bij te stellen. Het resultaat hiervan is dat ik in veel gevallen rustiger en minder stressvol naar mijn werk ga.

– Ruud van de Laar, Docent Trompet, Scholen in de Kunst Amersfoort

Bellen