Inspiratie

Zelfinzicht, Zelfacceptatie, Zelfbewustzijn, Zelfwaardering, Zelfvertrouwen, Zelfsturing, Zingeving

Mijn overtuiging is dat zelfkennis een voorwaarde is voor zelfsturing. Zelf de regie nemen door te weten wat je drijft. Het maakt je gelukkig om te ontdekken waar je echt warm voor loopt, wat je betekenis geeft, waar je goed in bent en waarin je het verschil kunt maken.
Onderstaande filmpjes gaan over moed, kwetsbaarheid, zelfvertrouwen, voldoening, betrokkenheid en de kracht van positief nieuws. Zij inspireren mij telkens weer en sluiten aan bij mijn missie.

Brené Brown vertelt wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

Aaltje Vincent: “De mensen die NU het werk doen, dat jij wilt gaan doen, weten het eerst van een vacature.” Deze video vertelt je hoe dat werkt:

Simon Sinek over voldoening in je werk en hoe werkgevers hun medewerkers zouden moeten bijstaan en inspireren:

 

 

Bellen