Masterclass: No More Burn-Out!

Wat kun je als organisatie of als leidinggevende doen om een burn-out bij je mensen in jouw organisatie te voorkomen?

Maar liefst één op de zeven werknemers ontwikkelt in zijn loopbaan een burn-out. De kans is dus erg groot dat jij er als leidinggevende vroeg of laat ook mee te maken krijgt. Wat doe je dan? Hoe zorg je dat je je medewerker zo goed mogelijk ondersteunt bij zijn herstel? De uitval brengt veel frustraties, zorgen en onzekerheden met zich mee, niet alleen voor de medewerker, maar ook voor de collega’s en voor jou als leidinggevende. Bovendien lopen de kosten ten gevolge van een burn-out al snel in de tienduizenden euro’s per jaar. Een effectieve aanpak om de herstelperiode te bekorten loont voor alle betrokkenen de moeite. 

Onze Masterclass legt uit wat burn-out is. Want dat blijken maar weinig mensen echt te weten. Welke fasen daaraan voorafgaan. Hoe je dit kunt herkennen bij jezelf als leidinggevende en bij je medewerkers. Deze Masterclass geeft tips, do’s en don’ts, en handreikingen waarmee jij als leidinggevende je rol kunt pakken in het herstel van jouw uitgevallen medewerker. Uiteraard gaan we het ook hebben over het voorkomen van burn-out en hoe je je team kunt laten floreren.

Van alle werknemers van 15 tot 75 jaar heeft bijna 15 procent last van burn-out klachten. Onder de 25 tot 35-jarigen is dat percentage nog iets hoger. Bij vrouwen in die leeftijd is het zelfs 18,3 procent. Wij zeggen ‘No More Burn-out’, want het betekent veel leed, is enorm schadelijk, grote kans op levenslange restklachten en het kost handenvol geld.
Je kunt enorm veel doen om het te voorkomen. Burn-out heeft een lange aanlooptijd. Dus als je de signalen herkent en weet wat je moet doen, heb je enorme kansen om een burn-out te voorkomen. Juist als leidinggevende. En dat is nu precies onze expertise: wat kun je als leidinggevende doen om een burn-out te voorkomen. Daarom: No More Burn-out!

Wij zien omgaan met stress en burn-out niet als een arbo-ding, of als onderdeel van het gezondheid en welzijnsbeleid, of als een onderdeel van een vitaliteitsprogramma. Wij zien het omgaan met vitaliteit en managen van vitaliteit, bij jezelf, bij je team, in de organisatie als onlosmakelijk onderdeel van het leidinggeven. En wij weten hoe lastig dat is. Wij hebben beide ruim 15 jaar leidinggevende ervaring. Eerlijk gezegd wensen we dat we toen wisten wat we nu weten. Er zijn zeker dingen die we dan anders hadden aangepakt.

Dus wij weten dat er als leidinggevende enorm veel op je bord komt en ligt. Dat stress en burn-out lastige en soms energievretende onderwerpen zijn. Maar als je als leidinggevende de signalen van stress goed herkent en weet wat je dan kunt doen, dan helpt die kennis je enorm. En dat is nu precies onze expertise.

‘De Masterclass No More Burn-out leerde ons wat burn-out is, met niet alleen mentale maar ook fysieke aandoeningen. We herkennen de signalen van toenemende chronische stress nu ook sneller. Hierdoor kunnen we mensen beter ondersteunen en doen we meer aan preventie.’

Ella Broekstra, HR Manager Stichting Omroep Muziek

Wie zijn wij?
De Masterclass No More Burn-out wordt aangeboden in samenwerking met Elly Oude Elferink, zelfstandig HR professional en trainer, van Ginger HR Consultancy.

Heb je interesse in deze masterclass en wil je meer informatie? Neem dan contact op!

Call Now ButtonBellen